Blogi
 

Varmaankin jokainen kätköilijä on jossain vaiheessa törmännyt kätköpönttöön vai pitäisikö kuitenkin sanoa että linnunpönttö-camoon. Tällainen kätköpiilo voi olla tradi, multi tai vaikka mysteeri.

Myöhään illallalla koetaan historiallisia hetkiä, kun Marsin pinnalle laskeutuu Perseverance Rover -mönkijä. Hetki on geokätköilijöille erityisen innostava ja kiinnostava, koska Nasan lähettämä mönkijä on ensimmäinen geokätköilijöiden seurattavissa oleva travelbug-kulkija Marssissa!

Elämässä on merkittäviä vaiheita, joissa opettelet ryömimään, konttaamaan, otat ensi askeleet, aloitat koulun, valmistut ammattiin jne. Kätköilijälläkin tapahtuu kehittymistä: teet ensilöydön, viidennen, sadannen, ehkä tuhannen tai jopa 10 000 löytöä. Tällaisia edistysaskeleita sanotaan virstanpylväiksi.

Useasti kuulee useamman vuoden geokätköilyä harrastaneilta "kätköily-konkareilta", kuinka heidän aikomuksensa ei ollut "hurahtaa geokätköilyyn." Tai ainakaan mitenkään kovin aktiivisesti harrastaa.

Suomessa MEGA-tarjontaa on vuonna 2021 yltä kyllin. Jo kolmas suurtapahtuma on julkaistu!

Piskuinen auto ajoi Seinäjoelta päin kohti Vimpeliä, S ajoi ja minä istuin pelkääjän paikalla. Autossa rupatellen oli oikein mukavaa, kahdella puheliaalla ihmisellä kun juttua riitti. S kaarsi levikkeelle: " Koneiston täytyy saada kahvia". Niinpä kävimme tutulta pehmiskauppiaalta ostamassa kahvit. Hytisin kylmästä. Tuo pimenevä toukokuinen ilta...