Geocaching app, favot & luonnokset

20.06.2021

Geopolku ry on saanut kysymyksiä liittyen kätköilyyn, sääntöihin ja sovelluksen käyttämiseen. Vastaamme pariin kätköilijöiden heittämään kysymykseen, koskien virallista Groundspeakin ylläpitämää geocaching-sovellusta.


Suosikkipisteen eli "favon" lisääminen


 Premium-käyttäjän kätköily-tilille kertyy varastoon aina yksi suosikkipiste, kymmentä kätkölöytöä kohden. Voit lisätä suosikkipisteen kätkölle, joka on mielestäsi erityisen hyvä tai mieleenpainuva. Kätköihin lisätyt suosikkipisteet viestivät kätkön laadusta toisille kätköilijöille sekä toimivat kiitoksena kätkön piilottajalle.

 Geocaching-sovelluksessa suosikkipisteen lisääminen onnistuu kätkökirjauksen yhteydessä. Ensiksi kirjoitetaan lokiteksti, jonka jälkeen painetaan sovelluksen alalaidassa olevaa sydämen kuvaa. (ks. viereinen kuva) Kun valinta on tehty, sydän muuttuu vihreäksi. Tämän jälkeen kirjaus lähetetään normaaliin tapaan ylälaidassa olevaa lähetä-painiketta klikkaamalla.


Kirjauksen tallentaminen luonnokseksi


  Lokitekstin kirjaaminen luonnoksena on oiva tapa, kun haluat kirjata kätkölöydöt myöhemmin. Tallennetut luonnokset jäävät muistiin päivämäärineen löytöjärjestyksessä.

  Luonnoksen kirjoittaminen säästää aikaa retkeillessäsi ja pystyt keskittymään monipuolisemman kirjauksen kirjoittamiseen sinulle sopivampaan aikaan.

Luonnoksen kirjaaminen aloitetaan samoin kuin normaalin kätkökirjauksen teko. Valitse ensin kätkön kohdalta "löytyi" -kuvake. Sitten voit kirjata muistiin muutaman oleellisen asian kätköstä, jotta muistat mistä kätköstä oli kyse.

 Tämän jälkeen klikkaat sovelluksen oikeasta alanurkasta painiketta, jossa lukee "luonnos". Tällöin yläreunassa olevan lähetä-painikkeen teksti muuttuu "tallenna" -muotoon. Kun klikkaat tallenna-painiketta, kätkölöytösi muuttuu luonnokseksi.

 Kun olet tallentanut luonnoksen, kätkökuvake kartalla muuttuu siniseksi täpläksi, jonka sisällä on huutomerkki! Tämän avulla kätkökartan selailu on helpompaa, kun jo käydyt kätköt näkyvät kartalla.

 Sovelluksen etusivulla, sen alareunassa on valikko, jossa lukee "lisää". Valikon merkkinä on kolme pistettä. Kun klikkaat tämän valikon auki, löytyy listauksessa ensimmäisenä kohtana "Luonnokset".


 "Luonnokset" valikosta löytyy listaus kaikista luonnoksista, jotka olet tallentanut.  Kun avaat luonnoksen, voit muokata sitä ja lähettää valmiin muokatun lokitekstin. Tällöin kätkö muuttuu virallisesti löydöksi sovelluksessa.

 Tai vastaavasti voit halutessasi tallentaa luonnoksen edelleen luonnoksena ja jatkaa kirjauksen tekoa myöhemmin.


Kirjoittanut: H.Ö