Kiitos!

22.05.2021

Tänään on Thank a Volunteer Day!!!

Oletko etsinyt joskus geokätkön tai ehkä piilottanut sellaisen? 

Oletko osallistunut Event- tai Cito-tapahtumaan?

Oletko etsinyt tietoa kätköilystä?

Oletko ajatellut miten paljon kätköihin ja kätköilytapahtumiin ja erilaisiin kätköilyä avustaviin verkkosivuihin ja julkaisuihin liittyy vapaaehtoistyötä?

KIITOS KÄTKÖN PIILOTTAJA!


Kun kätköilijä etsii kätkön, on jonkun toisen kätköilijän tarvinnut piilottaa se ensin. Tämä ystävällinen vapaaehtoinen kätköttäjä on etsinyt kätkölle piilotuspaikan. Hän on hankkinut tai rakentanut kätkölle kätköpurkin, mahdollisesti naamioinut tämän piilotuspaikkaan sopivaksi. Sitten kätköttäjä on luonut kätkökuvauksen omalla tyylillään. Lopuksi hän käy keskustelua kätkötarkastajien kanssa.

Kun kätkö on julkaistu onnistuneesti, kätköttäjä huolehtii jatkossa, että kätkö pysyy oikealla paikalla ja kätköllä on kaikki kunnossa. Hän huoltaa kätköä monien vuosien ajan meidän muiden kätköilijöiden iloksi!

Kiitos teille kaikki uutterat kätköjen piilottajat! Te teette kätköilyn mahdolliseksi!

KIITOS TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄ!


Vuoden 2004-2020 tilastoinnin* mukaan Suomessa on järjestetty

- yli 7000 Event-tapahtumaa

- noin 640 Citoa

- 13 Mega-tapahtumaa

- noin 85 Community Celebration-Eventtiä

Jokaisen tapahtuman eteen on käytetty runsaasti aikaa ja nähty vaivaa. Varsinkin ohjelmallisten tapahtumien osalta työmäärä voi olla monien viikkojen, jopa kuukausien työn tulos! Megan luomiseksi voi aikaa kulua jopa useampi vuosi.

Tapahtumien eteen valmistelee pääjärjestäjien lisäksi paljon muitakin vapaaehtoisia ja yhteistyötahoja.

Kun olet saanut osallistua tapahtumaan, olet varmasti ajatellut, kuinka suunnaton työmäärä sen eteen on tehty ja olet kiitollinen järjestäjille tapahtuman mahdollistamisesta!

Suuri kiitos kuuluu kaikille tapahtumien järjestäjille, jotta saamme nauttia heidän työnsä tuloksista!

*Lähde: geocache.fi

KIITOS KÄTKÖNTARKASTAJAT!


Kätköntarkastaja on geokätköilyn kattojärjestön Groudspeakin oikea käsi. Tarkastaja on yhteistyössä kätköily-tapahtuma järjestäjien ja kätkön piilottajien kanssa. Tehtäviin kuuluu opastaa ja ohjata oikeaan suuntaan tapahtumaa tehdessä tai kätköä piilottaessa. He puuttuvat tarvittaessa epäkohtiin tai huolimattomuus virheisiin, mitä kätköä tai tapahtumaa valmistellessa on tullut.

Mitä me tekisimmekään ilman heitä?

- Kätköjen ja miittien valmistaminen on helpompaa, kun on valvonta ja selkeät säännöt,joita kaikki noudattavat.

Tämä harrastuksemme pysyy mielekkäänä ja säännösten mukaisena kätköntarkastajien ansiosta.  He huolehtivat, että meidän kätkömme ja tapahtumamme pysyvät hyvän maun rajoissa ja olemme laille sekä geokätköilyn säännöksille kuuliaiset. Vapaaehtoiset kätköntarkastajat käyttävät tuhansia tunteja omasta ajastaan, vain palvellakseen meitä!

Tässä on aihetta suureen kiitokseen!


KIITOS KÄTKÖILYSIVUSTOJEN YLLÄPITÄJÄT


Meidän kaikkien kätköilijöiden iloksi löytyy useita verkkosivustoja joissa jaetaan tietoa kätköilystä ja kätköilyyn liittyvistä asioista.

Löydämme sivustoilta työkaluja harrastuksemme tueksi ja halutessamme voimme tarkastella vaikka tilastoja.

Meille on myös tarjolla lukuisia foorumeja vaihtaa ajatuksia kätköilystä sekä verkostoitua toisten kätköilijöihin kanssa.

Blogeista voimme ammentaa kätköilyuutisia, -kokemuksia ja lukea vaikkapa tuotearvosteluja.

Sivustojen ylläpitämiseen ja koodaamiseen tarvitaan isot resurssit.

Isot kiitokset kaikille kätköilysivustojen ylläpitäjille, moderaattoreille, bloggaajille ja harrastuksestamme kirjoittaville!

Kirjoittanut: H.Ö