Marssitaan "Perseverin" tahtiin!

18.02.2021

Myöhään illallalla koetaan historiallisia hetkiä, kun Marsin pinnalle laskeutuu Perseverance Rover -mönkijä. Hetki on geokätköilijöille erityisen innostava ja kiinnostava, koska Nasan lähettämä mönkijä on ensimmäinen geokätköilijöiden seurattavissa oleva travelbug-kulkija Marssissa!

- Kyllä, kuulit oikein! 

Se että Marsiin on lähetetty seurantakoodilla varustettu travel bug, on NASA:n Mars2020 SHERLOC -työryhmän ansiota. - Geocaching HQ:n virallisessa blogissa kerrotaan.

Nasan kantoraketti saatteli kulkijan liikkeelle 30.7.2020 Kello 14:50 Suomen aikaa. Sen on tarkoitus laskeutua Marsin pinnalle, tänään torstaina 18.02.2021.

Pidä lujasti sohvasta kiinni, nyt mennään!

Ehkä nyt mietit, että taitaa olla hiukan pitkä matka lähteä reissarin eli travel bug:n takia matkustamaan Marsiin, kun kuuhunkin lähteminen on työn takana! 

Eipä huolta, sillä voit kirjata tämän reissarin nähdyksi kotisohvaltasi. Reissarin koodi on WATSON-kameran kalibrointikohteessa. Kun Perseverance laskeutuu Marsin pinnalle, mönkiän kamera ottaa kuvan seurantakoodista itse ja lähettää sen takaisin maahan. Ja sinä voit kirjata tämän kulkijan, etsimällä koodin kuvasta!

Voit seurata live-lähetystä alla olevan upotuksen kautta! Lähetys alkaa kello 21:15 Suomen aikaa.

 Mars matkaan! 

Kirjoittanut: H.Ö